Naše polosladké vína valcujú súťaže

Radi by sme sa podelili s peknými úspechmi našich polosladkých vín na viacerých významných vinárskych súťažiach. Na 60. ročníku Vino Ljubljana, medzinárodnej súťaži vín, ktorá sa koná pod patronátom OIV si odniesli zlato hneď 2 naše polosladké vína: Pálava 2017Rizling rýnsky 2017. Ďalšou významnou súťažou organizovanou pod patronátom OIV je aj The Concours des Grands Vins Blancs du Monde v Štrasburgu, kde sa hodnotia biele vína z celého sveta rozdelené do šiestich súťaží podľa odrôd. V rámci jednej z nich na 21. ročníku Riesling du monde zabodoval polosladký Rizling rýnsky 2017 a získal zlatú medailu.

Nemenej úspešné boli naše vína na slovenských súťažiach. Kráľovský Rizling je súťaž zameraná na odrodu Rizling rýnsky, ktorá sa koná vo Svätom Juri a patrí medzi nominačné súťaže Národného salónu vín. Veľmi sa tešíme, že v kategórii polosladkých vín zvíťazil náš polosladký Rizling rýnsky 2015 z kolekcie VARIETO a získal titul šampión. Polosladký Rizling rýnsky 2017 vybojoval v tejto súťaži zlatú medailu.

Maratón úspechov uzatvára dámska degustácia Vienále Topoľčianky, ktorá je tiež nominačnou súťažou Národného salónu. V kategórii bielych polosladkých a polosuchých vín hodnotiteľkám učarovala najviac naša Pálava 2017, ktorá sa stala šampiónom. Máme radosť aj z 2 zlatých medailí za polosladké rosé Cabernet Sauvignon 2017 a Alibernet 2013

Vino Ljubljana



Don´t miss the best of KARPATSKA PERLA and subscribe to newsletter:


Karpatska perla

Are you over 18 years old?

yes  |  no

This site uses cookies. By using this site you agree to this. More informations