Obrovský úspech na Bacchus Madrid 2021

Tešíme sa z krásneho úspechu! Na jednej z najprestížnejších svetových súťaží, Bacchus Madrid sme tento rok zažiarili až s dvomi prírodne sladkými vínami. Náš Devín 2018 z Plázlov, hrozienkový výber získal najvyššie možné ocenenie Gran Bacchus De Oro (veľkú zlatú medailu) a dostal sa tak medzi 32 top vín súťaže s hodnotením 93 bodov a viac. Zlatou medailou bol ocenený Aurelius 2018, cibébový výber z vinice Suchý vrch.

Devín 2018

19. ročník súťaže sa kvôli pandemickej situácii uskutočnil trochu oneskorene od 24. do 28. mája v ikonickom Casino De Madrid. Súťaž sa konala pod patronátom OIV (Medzinárodnej organizácie pre vinič a víno a je zároveň členom Vinofedu (Svetovej federácie veľkých súťaží vína a destilátov).

Do súťaže bolo tento rok zaslaných 1691 vzoriek vín z 15 krajín sveta. Súťaž Bacchus Madrid je právom považovaná za jednu z najprestížnejších súťaží na svete najmä vďaka renomovaným hodnotiteľom z celého sveta. Mnohí z nich sú nositeľmi titulov Master of Wine či Master of Sommelier. Počas 19. ročníka súťaže hodnotilo vína 81 expertov na víno 21 rôznych národností. Slovensko na súťaži zastupovala medzinárodná degustátorka a enologička Edita Ďurčová, ktorá bola vyslanou delegátkou Vinofedu. 

Tešíme sa z nášho úspechu o to viac, že slovenské vína dovedna získali až 4 veľké zlaté, 14 zlatých a 12 strieborných medailí, čo opäť potvrdilo kvalitu našich pekných slovenských vín. Srdečne gratulujeme všetkým oceneným vinárstvam!

32 najlepších vín súťaže ovenčených ocenením Gran Bacchus De Oro. Foto: Edita Ďurčová

Gran Bacchus De Oro - ocenené vína veľkou zlatou medailou



Don´t miss the best of KARPATSKA PERLA and subscribe to newsletter:


Karpatska perla

Are you over 18 years old?

yes  |  no

This site uses cookies. By using this site you agree to this. More informations