Nové vína v novom šate

Keď sa spojí tradične krásne remeslo a moderný prístup, zrodí sa skutočná perla. Ušľachtilá ako réva, o ktorú sa starajú generácie vinohradníkov. Radi by sme vám predstavili nový ročník v chutnom dizajne. Našou novou etiketou sme chceli dať viac do povedomia unikátny terroir vinohradov, v ktorom sa vína zrodili. Znázorňuje ich vínna réva, o ktorú sa starali celé generácie vinárskych rodín Zárubovcov a Šebovcov. Snažíme sa zachovávať tradíciu našich predkov, ktorú sme pretavili do dnešnej modernej podoby. Motívom révy sme sa inšpirovali výšivkou zo šenkvického kroja. Novinky z KARPATSKEJ PERLY si môžete zakúpiť aj prostredníctvom nášho e-shopu.

Nové vína

Vychutnajte si rozmanitosť chutí a vôní malokarpatského terroir v podobe pekných vín:

Devín 2017
Aromatickej odrode Devín sa mimoriadne darí na sprašovom podloží vo vinici Suchý vrch. Devín ročníka 2017 vás omámi bohatou arómou agátového medu a lipového kvetu. Šťavnatý extrakt ovocných kyselín zaguľaťuje jemný zvyšok prírodného cukru.

Pálava 2017
Zo Suchého vrchu pochádza aj naša polosladká Pálava 2017. Víno svojou krátkou maceráciou získalo bohatšiu farbu, intenzívnu a výraznú vôňu bielej ruže, kvitnúceho hrozna a zrelého exotického ovocia. Plná a korenisto-ovocná chuť je v rovnováhe s kyselinami a zvyškovým cukrom.

Sauvignon 2017
Aj táto odroda je vysadená v našom vinohrade Suchý vrch. Farba vína je žlto-zelená, vôňa citrusovo-ovocná s nádychom krušpánu. Chuť je čistá, živá a svieža. Odporúčame ho podávať pri teplote 11-12°C k tapas a grilovanej zelenine alebo ku koziemu syru.

Veltlínske zelené 2017, Ingle
Modranský hon Ingle charakterizuje pôdne zloženie žula – granit. Nielen vo vinohrade sa snažíme o zachovanie a prejav terroir, ale aj v pivnici. Víno bolo prekvasené spontánne, bez pridania komerčných kmeňov kvasiniek, vďaka čomu má jedinečný prejav a svoju identitu. Vo vôni čistý odrodový charakter s tónmi bieleho korenia, na jazyku svieža stopa kyselín a príjemná ovocná a minerálna dochuť.

Frankovka modrá 2015
Frankovka modrá sa ako modrá odroda viniča do Malých Karpát mimoriadne hodí a poskytuje výnimočné a elegantné vína. Víno zaujme rubínovou farbou a vôňou kôstkovín, vanilky a kakaa. Má stredne plné telo a chuť červeného bobuľového ovocia.

 



Don´t miss the best of KARPATSKA PERLA and subscribe to newsletter:


Karpatska perla

Are you over 18 years old?

yes  |  no

This site uses cookies. By using this site you agree to this. More informations