Žulová Modra

V čase kvetu viniča sme si koncom júna zašli ráno do Modry. Do vinohradov. Veď práve v tom čase mali vinice Kramáre, Kalvária a Skalka svoju najväčšiu energiu, ktorú dávali do kvetu, aby mohlo aj tento rok vyrásť pekné hrozno vo viniciach.

Tieto naše tri vinice sú vysadené v kopcoch. V dolných častiach, tých úrodnejších, sú vysadené odrody ako Veltlínske zelené a Frankovka modrá, vo vyšších častiach sa nachádzajú odrody Tramín červený, Pinot Blanc a Rizling rýnsky.

Práve výsadba Rizlingu rýnskeho je vo vinohrade Kramáre najrozsiahlejšou. Tento je situovaný až na 9-tich terasách a 3 ďalších ucelených plochách. Rozhodnutie vysadiť tu práve odrodu Rizling rýnsky dala "žula", pôdny profil s prevahou draslíka a fosforu.

Náš "Rizling z Kramárov" je ešte relatívne mladý, ale už teraz vyniká krásnou mineralitou a v aromatike možno nájsť sladkasté tropické ovocie. Je to iný Rizling ako ten zo Suchého vrchu, ktorého už roky charakterizuje lipový kvet a medovosť. A práve tieto "terroirové" rozdiely robia peknotu vín, ktorej základ vytvára každá jedna vinica a rôznorodá pôda v nej.


Karpatská perla
 

Nezmeškajte to najlepšie z KARPATSKEJ PERLY a prihláste sa na odber noviniek:


Odoberaním newslettru súhlasím so spracúvaním osobných údajov

Karpatska perla

Máte viac ako 18 rokov?

áno  |  nie

Tento web používa súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií