Veľká zlatá z Madridu

Na medzinárodnej súťaži Bacchus Madrid sa nám podarilo získať najvyššie možné ocenenie, veľkú zlatú medailu. Po zlatej medaile z Paríža tak pribudne nášmu sladkému vínu Aurelius 2017, cibébový výber na konto prestížne ocenenie Gran Bacchus de Oro, ktoré sa udeľuje vínam s hodnotením 93 bodov a viac zo stobodového hodnotenia OIV. Náš Devín 2018 zo Suchého vrchu si z Madridu odniesol striebornú medailu.

Tešíme sa, že až 2 slovenské vína získali veľkú zlatú medailu a dostali sa tak do 23-ky najlepších vín spomedzi 1650 súťažných vín z celého sveta. Okrem toho slovenské vína získali 18 zlatých a 10 strieborných medailí.  

Súťaž Bacchus Madrid je považovaná asociáciou World Association of Wine Writers and Journalists za druhú najprestížnejšiu európsku súťaž vína aj vďaka prestíži hodnotiteľov. Tento rok v madridskom kasíne hodnotilo 90 expertov na víno, z ktorých sú mnohí držiteľmi titulov ako Master of Wine či Master of Sommelier. Súťaže sa zúčastnila aj enologička a medzinárodná degustátorka Edita Ďurčová.

Top 23 vín s ocenením Gran Bacchus de Oro

Bacchus Madrid

Hodnotenie vín na Bacchus Madrid. Foto Edita Ďurčová

Bacchus Madrid


Karpatská perla
 

Nezmeškajte to najlepšie z KARPATSKEJ PERLY a prihláste sa na odber noviniek:


Odoberaním newslettru súhlasím so spracúvaním osobných údajov

Karpatska perla

Máte viac ako 18 rokov?

áno  |  nie

Tento web používa súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií