Úspechy na Prague Wine Trophy

Na prestížnej medzinárodnej súťaži Prague Wine Trophy sa nám v roku 2018 veľmi darilo. Po uskutočnení všetkých 4. kôl súťaže sme sa stali najúspešnejším zahraničným vinárstvom. Toto krásne ocenenie si budeme môcť vyzdvihnúť v stredu 30. januára na Galadegustácii medailových vín, ktorá je vyvrcholením vínneho festivalu Prague Wine Week. Odprezentujeme tu aj naše ocenené vína. Slovenské vína úspešné na Prague Wine Trophy budú môcť pražskí milovníci vína ochutnať aj na Masterclass Slovensko - Silná sestava vo vínnom bare Vinograf Senovážne.

O náš úspech na Prague Wine Trophy sa postaralo nespočetne veľa ocenení, z ktorých najvýznamnejšie bolo ocenenie Prague Wine Champion za JAGNET Müller Thurgau 2017, ktorý zabodoval v 1. kole súťaže a zvíťazil vo svojej kategórii medzi všetkými prihlásenými vínami odrody Müller Thurgau. Okrem toho sa nám podarilo získať dvakrát titul Prague Regional Champion s vínami JAGNET Muškát moravský 2017 a DÍLEMÚRE Aurelius 2013, ktoré sa stali najvyššie hodnotenými slovenskými vínami kategórie. Taktiež sa veľmi tešíme zo zisku 20 zlatých medailí, z čoho boli 3 zlaté medaile Prague Premium Gold, pre vína s hodnotením 90 bodov a viac. S týmito oceneniami sme sa dostali medzi 5-hviezdičkové vinárstva

Súťaž Prague Wine Trophy je rozdelená do 4 kôl, kde sa vína hodnotia rozdelené do kategórii väčšinou podľa odrôd. Na rozdiel od iných súťaží sú tu vína hodnotené porovnávacou metódou, pri ktorej majú hodnotitelia viac času na porovnávanie vzoriek a môžu sa k vínam opakovane vrátiť, nemusia vsadiť pri hodnotení iba na prvý dojem. Členovia komisie majú taktiež možnosť porovnať svoje výsledky a povedať si svoj názor na hodnotené vína. Súťaž organizuje každoročne časopis Víno Revue.

Prague Wine Trophy


Karpatská perla
 

Nezmeškajte to najlepšie z KARPATSKEJ PERLY a prihláste sa na odber noviniek:


Odoberaním newslettru súhlasím so spracúvaním osobných údajov

Karpatska perla

Máte viac ako 18 rokov?

áno  |  nie

Tento web používa súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií