Štedrovečerné menu v znamení pekných vín: doprajte si náš Štedrovečerný set

Najkrajšie sviatky roka sa už blížia a bolo by pre nás potešením, ak by vám naše vína spríjemnili tieto výnimočné chvíle. Štedrovečerné menu sa síce v rôznych regiónoch Slovenska trochu líši, jedno je však spoločné: štedrovečerný stôl má podľa tradícií symbolizovať hojnosť, aby nás čakal priaznivý rok. Radi by sme vám pomohli vyskladať vína k večeri tak, aby sa snúbili s jedlami z vášho menu. Preto sme pre vás pripravili Štedrovečerný set, ktorý obsahuje 6 vín a malý darček na stromček. 

Vína z Karpatskej perly na Vianoce

Nájdete v ňom mladý Muškát moravský 2021, ktorý vás pozitívne naladí svojou iskrivosťou a veselosťou a preto je vhodný ako prípitok. Krásny Aurelius 2018, cibébový výber sa bude výborne snúbiť s oplátkami s medom. Toto výnimočné víno zo Suchého vrchu bolo so ziskom 96 bodov najvyššie hodnoteným vínom na prestížnej súťaže Danube Wine Challenge, kde získalo aj veľkú zlatú medailu a víťazstvo v kategórii.

Niektoré naše výnimočné vína možno nie sú až tak známe a tak by sme vám ich chceli na Vianoce dopriať. Patria medzi nich aj omšové vína, určené primárne na liturgické účely. Vyrábame ich už 18 rokov pre Spolok sv. Vojtecha. Určite vyskúšajte omšové víno Rizling vlašský 2019, ktoré by ste v rámci večere mohli skombinovať s opekancami s makom.

K rybe so šalátom sa bude hodiť so svojou harmonickou kyselinou Veltlínske zelené 2020 z Novín. Túto vinicu v Modre obrábame už 5 rokov bio režime. Na záver štedrovečernej večere si doprajte červené víno, ktoré vás zahreje na duši: typickú malokarpatskú odrodu Frankovku modrú, ktorú si môžete vychutnať ako červené omšové víno ročníka 2016.

Pod stromček či už ako darček alebo víno na záver večera určite poteší naše nové červené cuvée 4 Živly 2018. Bolo vyrobené v limitovanej edícii pri príležitosti 30. výročia založenia vinárstva a podieľali sa na ňom 2 generácie našej rodiny. Je vytvorené asamblážou odrôd Cabernet Sauvignon, André, Alibernet, Pinot Noir, zrodených na Suchom vrchu. Veríme, že si pri našich vínach užijete radostné chvíle a čarovné Vianoce v kruhu vašich najbližších alebo spravíte niekomu radosť s pekným darčekom. A keď ich nestihnete vypiť na Štedrý večer, môžu vám spríjemniť 1. a 2. sviatok vianočný. 

 

Vaše štedrovečerné menu môže vyzerať aj takto:

Prípitok: Mladé víno Muškát moravský 2021

Oplátky s medom: Aurelius 2018, cibébový výber

Opekance s makom: Omšové víno Rizling vlašský 2019

Kapustnica

Ryba so šalátom: Veltlínske zelené 2020

+ Omšové víno Frankovka modrá 2016

Pod stromček pri darčekoch: 4 Živly 2018, 30. výročie

 


Karpatská perla
 

Nezmeškajte to najlepšie z KARPATSKEJ PERLY a prihláste sa na odber noviniek:


Odoberaním newslettru súhlasím so spracúvaním osobných údajov

Karpatska perla

Máte viac ako 18 rokov?

áno  |  nie

Tento web používa súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií