Nová vizuálna identita

Keď rozmýšľame nad tým, čo nás charakterizuje, sú to najmä naše vinice Suchý vrch, Noviny, Kramáre, Kalvária, Ingle, Šajby, Nad Polankou...60 hektárov našich vinohradov s odtlačkami neustálej poctivej práce. Poukazujúc na terroir sme chceli živým a otvoreným spôsobom ukázať našu tvár. V spolupráci so štúdiom GOAT sa nám podarilo preniesť tieto myšlienky do vizuálnej  podoby. Prvotinou demonštrujúcou našu identitu je naša nová krabica s odtlačkom našich vinohradov. 

Workshop

Grafik Miro Kozel k tomuto novému dizajnu uvádza:   

„Hľadali sme spôsob, ako by sme vhodne spojili tradičný analógový prístup s digitálnym. Prišli sme s nápadom zrecyklovať takmer 400 korkových zátok z vínnych fliaš KARPATSKEJ PERLY. Pomocou klasickej techniky prenesením farby na papier odtláčaním, sme tak získali viac ako 800 jedinečných korkových odtlačkov. Do celého kreatívneho procesu sme zapojili aj rodinu Šebovcov, ktorí sa tak stali súčasťou tvorby ich nového vizuálneho jazyka. Zorganizovali sme workshop, na ktorom mal každý možnosť vytvoriť si vlastné autentické odtlačky.

Tie sme následne digitalizovali a formovali podľa pôdorysov jednotlivých viníc, ktoré sme použili ako predlohy pre vytvorenie grafík. Touto technikou nám vznikli modulárne patterny, ktoré sa stali základným a spájacím prvkom novej vizuálnej identity značky. Motívy je možné navzájom kombinovať a sú navrhnuté tak, aby boli funkčné pre rôzne aplikácie od ceruziek, vizitiek, tričiek, krabíc, tlačovín, veľkoformátovú tlač až po digitálne médiá.

Krabica

Nová vizuálna identita pracuje so šablónovým grid systémom layoutov, ktorý v kombinácii s vybraným písmom, fotografiami, grafikami, materiálmi a farbami tvoria ucelený funkčný systém. Tento koncept je hravý, tvarovateľný, reagujúci na okolitý obsah. Dôležité však je, že vychádza priamo z DNA Karpatskej perly.“

Fotogaléria z workshopu

Workshop


Karpatská perla
 

Nezmeškajte to najlepšie z KARPATSKEJ PERLY a prihláste sa na odber noviniek:


Odoberaním newslettru súhlasím so spracúvaním osobných údajov

Karpatska perla

Máte viac ako 18 rokov?

áno  |  nie

Tento web používa súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií