Galadegustácia medailových vín súťaže Prague Wine Trophy

22. januára bola spolumajiteľka vinárstva Margita Šebová prezentovať vína na deviatom ročníku Galadegustácie medailových vín súťaže Prague Wine Trophy. Podujatie sa konalo v Jalta Boutique Hoteli na Václavskom námestí v Prahe. Počas tohto gala večera zároveň prevzala ocenenie za druhé najlepšie zahraničné vinárstvo v súťaži, ako aj diplomy za šampiónov: 1 x Prague Wine Champion a 3 x Prague Regional Champion. Taktiež sme sa zaradili medzi päťhviezdičkové vinárstva, teda najlepšie vinárstva súťaže.

Súťaž Prague Wine Trophy je najväčšou súťažou vín v Českej republike, čo dodáva na jej prestíži. V roku 2015 sa jej zúčastnilo vyše 1200 vín. Súťaž sa skladá sa zo štyroch kôl, v ktorých sú vína hodnotené v kategóriách podľa odrôd. Jedným z najvyššie hodnotených vín celej súťaže bolo s 93 bodmi naše ľadové víno Veltlínske zelené 2011, ocenené titulom Prague Wine Champion.

Galadegustácia bola vyvrcholením ôsmeho ročníka festivalu Prague Wine Week. Tento festival je spojením prezentácie ocenených vinárstiev, špičkových pražských reštaurácií a vínnych barov. Návštevníci tu mohli ochutnať vzorky zo súťaže Prague Wine Trophy. Viac informácií o podujatí nájdete na www.pww.cz. V Prahe víno KARPATSKEJ PERLY nájdete napríklad aj vo vínnych baroch Vinograf.

Na obrázku je Margita Šebová s pánom Vondrákom z vinotéky Wine Boutique v Prahe, kde sa tiež predávajú naše vína. Viac fotografií nájdete tu.

 


Karpatská perla
 

Nezmeškajte to najlepšie z KARPATSKEJ PERLY a prihláste sa na odber noviniek:


Odoberaním newslettru súhlasím so spracúvaním osobných údajov

Karpatska perla

Máte viac ako 18 rokov?

áno  |  nie

Tento web používa súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií