Report z degustácie v reštaurácii Palác Pálffy v Prahe

10. apríla sme prezentovali vína v historických priestoroch reštaurácie Palác Pálffy v Prahe počas večera snúbenia slovenského vína a jedál. 6-chodové menu s modernými variáciami slovenských jedál pripravil šéfkuchár reštaurácie Zylindyer v Bratislave. Ku každému chodu boli servírované vína z KARPATSKEJ PERLY, ktoré odprezentoval majiteľ vinárstva, Ladislav Šebo. Hostia mohli okrem vín ochutnať aj destiláty slovenskej pálenice Bird Valley Distilery. Menu večera sa skladalo zo šiestich chodov, ktoré boli spolu s vínami kombináciou zaujímavých a niekedy naozaj netradičných chutí. Hosťom veľmi zachutilo naše mladé víno VARIETO Veltlínske zelené 2012, z červených vín mali úspech najmä 4 ŽIVLY, ktoré podávali tiež trochu netradične, k dezertu, ktorým bol flambovaný Kaiserschmarrn. Fotografie z večera si môžete pozrieť tu.

Menu večera:

Domáca paštéta z hnedých kačacích pečienok a jabĺk, hruškovo-škoricové pyré, parfait zo sušených sliviek. DÍLEMÚRE Pálava 2009
Kroketky z mladého kozieho syra, paradajkový kompót, žeruchový šalát. VARIETO Veltlínske zelené 2012
Hríbové kapučíno s hľuzovkovým parfúmom a gaštanmi. VARIETO Sauvignon 2012
Zubáč sprudka opečený doružova podávaný so špenátovým pyré a výťažkom zo sušených hríbov. VARIETO Pinot Gris 2011
Jelení chrbát pečený doružova, orechové ňoky, gaštanové pyré. VARIETO Alibernet 2009
Kaiserschmarrn flambovaný s Grand Marnier, servírovaný s malinovým pyré. 4ŽIVLY červené 2008

 

Späť


© 2011 - 2017 KARPATSKÁ PERLA. All rights reserved. |  Spracované v redakčnom systéme SwiftSite spoločnosti ELET